Który tłuszcz jest odpowiedni do mas kremowych i nadzień?

Który tłuszcz jest odpowiedni do mas kremowych i nadzień? - Banner

Jak wybrać tłuszcz, który odpowiednio wkomponuje się w naszą produkcję? Porównujemy margaryny Maestra Kremowa NH MB i Maestra Kremowa White MB – poznaj ich cechy!

Margaryny z wyspecjalizowanej linii Maestra Kremowa to wyjątkowo praktyczne rozwiązanie w każdej pracowni cukierniczej. Obie stworzone zostały z dbałością o jakościowy skład, doskonałe parametry funkcjonalne i żywieniowe. Sprawdzą się przy wyrobie kremów, mas i nadzień. Dzięki nim finalne wyroby zachwycą nie tylko smakiem, ale i konsystencją.

Co wyróżnia margaryny z linii Maestra Kremowa?

Maestra Kremowa NH MB i White MB doskonale się ubijają i napowietrzają, nadając pożądaną puszystość kremowym masom. Po ubiciu tworzą trwałą masę o dużej objętości. Obie margaryny bardzo dobrze łączą się z innymi składnikami – nie tracąc przy tym na otrzymanej objętości – także z alkoholem i masłem. Dzięki temu umożliwiają tworzenie kremów o bardzo dobrej stabilności i gładkości.

Którą margarynę wybrać, by osiągnąć oczekiwany efekt?

Maestra Kremowa White MB to margaryna bez aromatów i barwników. Daje przestrzeń do swobodnej kreacji wszelkiego rodzaju kremów, szczególnie białych, delikatnych w smaku. W temperaturze około 20℃ staje się bardziej miękka, co ułatwia jej obróbkę w początkowej fazie ubijania. Dodatkowo, idealnie roznosi się w niej smak oraz pożądana barwa kremu. Dzięki zastosowaniu tej margaryny krem po schłodzeniu potrzebuje mniej czasu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do spożycia.

Najlepsza margaryna Maestra do kremów i nadzień.

Margaryna Maestra Kremowa NH MBposiada subtelny naturalny maślany aromat i delikatne zabarwienie. W temperaturze około 20℃ staje bardziej twarda, co jest cechą charakterystyczną dla margaryn typu NH (non-hydrogenated – bez tłuszczów utwardzonych). Z tego powodu wymaga dłuższego napowietrzania. Krem uzyskany dzięki niej jest bardziej stabilny, również w wyższych temperaturach. Dodatkowo margaryna ta dobrze łączy się z masłem.

Najlepsza margaryna Maestra do kremów i nadzień.

Co łączy obie margaryny?

W margarynach z linii Maestra Kremowa brak sztucznych dodatków, konserwantów, składników GMO, co jest szczególnie istotne z punktu widzenia coraz bardziej świadomych klientów. Obie powstały na bazie certyfikowanych w systemie RSPO [The Roundtable on Sustainable Palm Oil – Stowarzyszenie Na Rzecz Zrównoważonego Przetwórstwa Oleju Palmowego] tłuszczów palmowych.

Poznaj ich wszystkie walory w swojej pracowni: