Żółtka, jajka i 280 g cukru ubij, następnie ubite na sztywno białka wymieszaj z pozostałą ilością cukru. Połącz dwie masy ze sobą i na koniec z sypkimi składnikami. Rozsmaruj na blaszce wyłożonej pergaminem. Piecz przez 15 minut w 220°C.
Żelka wiśniowa do tortu
Żelatynę namocz w wodzie. Wiśnie podgrzej i dodaj do nich namoczoną żelatynę. Żelkę wlej do rantu i zamroź.
Śmietanka z wiśniówką
Śmietanę zagotuj, a następnie dodaj namoczoną żelatynę, białą czekoladę i wiśniówkę. Na koniec delikatnie połącz z ubitą śmietaną.
Do rantu włóż biszkopt czekoladowy i wlej ¼ musu i połóż żelkę. Następnie ponownie zalej musem. Przykryj kolejnym biszkoptem wlewając do końca rantu mus. Schłodzony tort obsmaruj ubitą słodką śmietaną i udekoruj go wiśniami i czekoladą.