Alternatywne wypieki. Wegańskie kokosanki

Alternatywne wypieki. Wegańskie kokosanki
Prosty przepis na wegańskie słodkości? Sprawdź sprawdzoną recepturę właścicieli Atelier Smaku na wegańskie kokosanki, dzięki którym dotrzesz do rosnącej grupy klientów wykluczających ze swojej diety składniki pochodzenia zwierzęcego.

Receptura

Wegańskie kokosanki:

wiórki kokosowe250 g
brązowy cukier puder250 g
mąka ryżowa150 g
mielone siemię lniane40 g
mleczko kokosowe125 ml
olej Top Q 125 ml
soda oczyszczona1 łyżeczka
sól1 szczypta

Technika wykonania

Suche składniki wymieszaj w misce, następnie dodaj olej i rozcieraj w rękach, aby wiórki i mąka się natłuściły. Następnie dodaj mleczko kokosowe i zagnieć ciasto.

Formuj kulki, które lekko rozpłaszcz w rękach i układaj na pergaminie, zostawiając pomiędzy placuszkami miejsce, ponieważ mają one tendencję do rozpływania się.

Włóż do rozgrzanego do 180°C pieca i piecz 25 minut. Zdejmij z blachy dopiero po przestudzeniu, gdyż inaczej mogą się połamać.

wegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka.

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania