Czekoladowe ciasteczka

Czekoladowe ciasteczka

Receptura

Ciasto:

Beleaf PlantBetter w temperaturze pokojowej 500 g
cukier brązowy500 g
jajka200 g
mąka pszenna700 g
proszek do pieczenia4 g
czekoladowe dropsy do zapiekania600 g

Technika wykonania

Jak przygotować ciasteczka czekoladowe?

Najpierw ubij Beleaf PlantBetter i cukier na puszystą masę, potem partiami dodawaj jajko. Wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe, a następnie połącz z mieszanką cukrowo-tłuszczową.

Podziel ciasto na kulki za pomocą gałkownicy do lodów i ułóż na przygotowanej do pieczenia blasze. Piecz w temperaturze 200°C przez około 12 minut.

Wskazówka! Zamiast dropsów czekoladowych możesz użyć też połamanych kawałków czekolady, rodzynek, orzechów czy żurawiny!

czekoladakruche

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą.

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie batoniki piernikowe