Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Receptura

Ciasto kruche:

Beleaf PlantBetter 1500 g
cukier puder600 g
mąka pszenna2000 g
sólszczypta
napój owsiany
cukier, cynamon

Technika wykonania

Jak stworzyć idealnie kruche wegańskie ciasteczka?

Wymieszaj Beleaf PlantBetter i cukier puder na gładką masę, następnie dodaj mąkę pszenną i sól. Ugniataj przez krótki czas, aż do uzyskania gładkiego ciasta.

Podziel ciasto na równe kawałki i rozwałkuj na okrągłe słupki o średnicy 3 cm. Przed wypiekiem schłodź w lodówce. Później posmaruj je napojem owsianym i obtocz w cukrze lub mieszance cukru i cynamonu.

Pokrój słupki na małe kawałki i ułóż ciasteczka na przygotowanych do pieczenia blachach. Piecz w temperaturze 190-200°C przez około 12 minut.

kruchewegańskie

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie ptasie mleczko

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka.

Wegańskie pączki wg receptury Kuby Steuermarka

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania

Wegańskie ciasto piernikowe do wałkowania

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą.

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą