Muffin czekoladowy z borówką amerykańską i dropsami czekoladowymi

Muffin czekoladowy z borówką amerykańską i dropsami czekoladowymi
Pięknie wyrośnięty, optymalnie słodki, aromatyczny, wilgotny i oczywiście za każdym razem taki sam – sprawdź przepis na naszego jesiennego muffinaMuffin Czekoladowy z borówką amerykańską i dropsami czekoladowymi

Receptura

Muffin Czekoladowy z borówką amerykańską:

Kruszwica Muffin950 g
Olej Maestro Świeżość 360 g
woda320 g
jogurt typu greckiego200 g
borówka amerykańska100 g
dropsy czekoladowe100 g
kakao ekstra ciemne50 g

Technika wykonania

Wszystkie składniki poza dodatkami (borówkami i dropsami czekoladowymi) mieszaj mikserem przez 3 minuty na jednolitą, gładką masę. Do gotowej masy wsyp borówki i dropsy, delikatnie zamieszaj . Przygotowane ciasto porcjuj do foremek, piecz w temp. 180 – 200˚C. Czas pieczenia około 30 – 35 minut.

biszkoptczekoladamuffiny

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie bułeczki drożdżowe z dropsami czekoladowymi

Wegańskie batoniki piernikowe

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową.

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową