Do misy wsypmieszankę Kruszwica Muffin, kakao, dolej wodę, olej i naturalny jogurt typu greckiego. Za pomocą mieszadła typu liść, połącz na jednolitą masę, mieszając przez 1 minutę na wolnych obrotach i 3 minuty na szybkich. Do gotowej masy na muffinki wsyp borówki amerykańskie i dropsy czekoladowe. Delikatnie zamieszaj. Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego i porcjuj w papilotki (do połowy). Piecz w temp. 180 – 200˚C przez około 25 – 30 minut.
Krem kokosowy Raffaello
Kokos zaparz wrzącym mlekiem kokosowym, zagotuj, odparuj nadmiar płynu i ostudź. Z mieszanki Kruszwica Royal, zimnego mleka i likieru kokosowego przygotuj krem. Wsyp wszystko do misy miksera i ubijaj przez 1 minutę na wolnych obrotach i 4 minuty na szybkich. Dodaj zaparzony i ostudzony kokos – połącz na wolnych obrotach. Do kremu kokosowego dodaj ubitą śmietanę i delikatnie połącz na jednolitą masę. Krem przełóż do worka i udekoruj wypieczone, ostudzone muffinki.