Jak przygotować pełne smaku babeczki czekoladowe z kremem brzoskwiniowym?
Babeczki czekoladowe
W misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier puder, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do miksera wlej jogurt naturalny i olej, dodaj jaja, a następnie połącz całość w jednolitą masę. Do masy wsyp produkty sypkie i ponownie połącz na jednolitą masę.
Za pomocą worka cukierniczego napełniaj foremkę do babeczek wyłożoną papilotkami do 2/3 objętości. Odpiekaj około 20 minut w temperaturze 180℃. Ostudź.
Krem brzoskwiniowy
Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj pastę brzoskwiniową i alkohol. Połącz na jednolitą masę. Jeśli uznasz to za konieczne, dodaj barwnik.
Składanie
Za pomocą worka cukierniczego z odpowiednią końcówką udekoruj kremem babeczki czekoladowe.