Muffiny walentynkowe

Muffiny walentynkowe
Walentynki tuż-tuż. Co zrobić, żeby zachęcić rozkochane pary do odwiedzenia właśnie Twojej cukierni? Odpowiedzią mogą być słodkie, walentynkowe wypieki.

Receptura

Ciasto:

mąka pszenna700 g
cukier kryształ250 g
Olej Maestro Świeżość 300 g
jaja100 g
maślanka480 g
proszek do pieczenia15 g

Krem:

margaryna Maestra Kremowa White 1000 g
czekolada biała300 g
żółtka150 g
cukier kryształ150 g
spirytus40 g

Technika wykonania

Ciasto na muffiny

Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszaj, wsyp do masy połączonej z Olejem Maestro Świeżość, maślanką i jajami. Dokładnie wymieszaj. Wlej do papilotek i piecz w temperaturze 180°C przez około 30 min.

Krem do muffinek

Żółtka z cukrem spasteryzuj na parze. Ostudź i wlej do ubitej margaryny, dodaj rozpuszczoną czekoladę i na koniec spirytus. Krem można łączyć według uznania (z kakao, orzechami, pastami smakowymi itp.).

biszkoptowo tłuszczowekremymuffiny

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Waniliowe mini eklerki.

Waniliowe mini eklerki

Tort "Dla mamy"

Tort z musem malinowym “Dla Mamy”

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową.

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową