Czekolada sable biała
Rozpuść kuwerturę, dodaj masło, cukier, puder z orzechów laskowych. Na końcu dodaj mąkę wymieszaną z sodą. Rozwałkuj na grubość 3 mm.
Przechowuj w lodówce w temperaturze +4°C.
Crema di mandorle pistacja
Połącz i wymieszaj wszystkie składniki.
Przechowuj w lodówce w temperaturze +4°C.
Bita śmietana z mascarpone
Do mleka wsyp cukier i podgrzej do 90°C, dodaj rozpuszczoną żelatynę, ser mascarpone oraz kremówkę, a następnie wymieszaj wszystko. Na końcu dodaj likier.
Odstaw do lodówki w celu zgęstnienia na 12 godzin.
Po upływie tego czasu ubij przy użyciu trzepaczki w robocie planetarnym.
Żelka morelowa
Podgrzej puree do 60°C, do cukru dodaj agar-agar i doprowadź do wrzenia, przecedź przez sito siatkowe i jeśli to konieczne odszumuj. Następnie dodaj rozpuszczoną żelatynę. Rozprowadzić żelkę na grubość 1/2 cm.
Odstaw do lodówki na 2-3 godz. do momentu aż wyrób nabierze galaretowatej konsystencji.
Według potrzeb, wykrój żądany format. Możesz również umieścić wyrób w silikonowych foremkach w celu nadania odmiennego kształtu.