Wszystkie sypkie składniki przesiej przez sito. Do przesianych składników dodaj pozostałe składniki, krótko zarób na jednolitą masę i schłodź.
Najlepiej jest sporządzić ciasto dzień wcześniej.
Strona główna
Receptury i techniki
Przepis na spód do tarty
Przepis Mistrza Świata w Cukiernictwie Mieczysława Chojnowskiego.

| cukier puder | 100 g |
| margaryna Qualita 80% lub Qualita NP 80% | 100 g |
| margaryna Maestra Puff Pastry MB | 100 g |
| mąka pszenna | 300 g |
| margaryna Maestra Puff Pastry MB | 100 g |
| margaryna Qualita 80% lub Qualita NP 80% | 100 g |
| mąka pszenna | 300 g |
| sól | 30 g |
| woda | 50 g |
Wszystkie sypkie składniki przesiej przez sito. Do przesianych składników dodaj pozostałe składniki, krótko zarób na jednolitą masę i schłodź.
Najlepiej jest sporządzić ciasto dzień wcześniej.