Beleaf PlantBetter

Zastosowanie tłuszczu roślinnego Beleaf PlantBetter:

Beleaf PlantBetter to innowacyjny tłuszcz z całkowicie roślinnym składem, który jest alternatywą dla masła we wszechstronnym zastosowaniu cukierniczo-piekarskim. Sprawdzi się zarówno do wypieku ciast i ciasteczek, jak i do produkcji kremów i nadzień.

Beleaf PlantBetter naśladuje funkcjonalność masła, zachowując jednocześnie porównywalne wartości odżywcze i jego atrybuty sensoryczne. Nadaje maślany smak wypiekom oraz zapewnia odpowiednią ubijalność kremom.

Beleaf PlantBetter to odpowiedź na rosnące wymagania i oczekiwania świadomego konsumenta.

Cechy produktu

  • 100% surowców roślinnych bez dodatku oleju palmowego.

  • Zawartość tłuszczu 82%.

  • Nie zawiera laktozy.

  • Zapewnia kremową konsystencję.

  • Doskonale się ubija.

  • Nadaje wypiekom maślany smak.

  • Podczas jego produkcji powstaje dwukrotnie mniejszy ślad węglowy niż przy produkcji tradycyjnego masła.

Należy przechowywać w ciemnym i suchym, dobrze wentylowanym miejscu, w temp. 2-10°C.

Bez tłuszczów utwardzonych Bez tłuszczów utwardzonych, No-Lactose No-Lactose, NP NP
Beleaf PlantBetter

Szczegóły

Zawartość tłuszczu

82%

Typ opakowania

Karton

Waga/Pojemność (kg/L)

10 kg (4 x 2,5 kg)

Przeznaczenie

Do wypieków i kremów

Segment

Premium

Okres przydatności

5 miesięcy

Przepisy z Beleaf PlantBetter: