Cukiernicze trendy 2020 by Akademia Mistrza
Sezonowość to w cukiernictwie termin wieloznaczny. Odnosi się zarówno do sezonowych produktów – głównie owoców, które w określonej części roku dominują w słodkich wypiekach, jak i do zapisanych w kalendarzu świąt i wydarzeń, które determinują menu cukierni. Wiadomo, że szczyt sezonu na pierniki przypada w grudniu, pączki czy chrust jadamy przede wszystkim w ostatnich dniach karnawału, a torty są gorącym towarem wiosną – w okresie komunii i ślubów. Ale cukiernicza sezonowość ma jeszcze jedną przyczynę – zmieniającą się modę, która branżę słodkich wypieków dotyka niemal równie mocno jak tą odzieżową. Zmieniają się pożądane smaki, dekoracje, kolory, składniki… ale też pojawiają się szersze trendy, wynikające z głębokich zmian społecznych, które mają ogromny wpływ na to, czego poszukują klienci.
W Akademii Mistrza trzymamy rękę na pulsie i wiemy, co w tym sezonie będzie w modzie. A ponieważ inspirowanie i dzielenie się wiedzą, to nasza misja, zgromadzone przez nas informacje, nowinki i ciekawostki, z radością przekazujemy wszystkim cukiernikom. W tym roku robimy to w sposób wyjątkowy – za pośrednictwem unikatowego na polskim rynku wydawnictwa pt. „Rzemiosło Cukiernicze 2020, Trendbook by Akademia Mistrza”.
Czysta etykieta, liść paproci, zero waste, monoporcje, vegansweet, classic blue, health and nature, diety wykluczeniowe i zamienniki, yuzu, geometria, jungle style, gifting, tradycja, najwyższa jakość, industrialny minimalizm, mashup…
Te pozornie przypadkowe hasła, łączy jedno – wszystkie znalazły się na liście obowiązujących w 2020 roku trendów cukierniczych. Czym są i jak je „ugryźć”? Odpowiedzi na te pytania, a także opinie cenionych w branży ekspertów i wiele cukierniczych ciekawostek znajdziecie w przygotowanym specjalnie dla branży cukierniczej Trendbooku by Akademia Mistrza.
Wersję pdf naszego wydawnictwa można otrzymać zapisując się na newsletter Akademii Mistrza. Zatem do dzieła!
Zobacz również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży