Jesienne szkolenia cukiernicze w Akademii Mistrza
Podnoszenie umiejętności zawodowych pracowników to jeden z kluczy do sukcesu cukierni. Bo choć sam produkt to za mało by przyciągnąć i utrzymać klienta, to bez niego nie mamy żadnych szans na powodzenie.
Zadanie jest tym trudniejsze, że definicja „dobrego produktu” stale ewoluuje. Jej niezmiennym elementem pozostaje wysoka jakość. Jednak smaki, dekoracje, kolory, faktury, połączenia, składniki… to wszystko podlega stale zmieniającym się trendom.
Dlatego ciągłe dokształcanie się, szukanie inspiracji, poznawanie nowych technologii, narzędzi czy receptur jest tak istotne. Doskonale wiedzą o tym eksperci Akademii Mistrza, którzy na bieżąco śledzą cukiernicze trendy w Polsce i na świecie, a zdobytą wiedzę przekazują podczas organizowanych przez akademię szkoleń cukierniczych.
– Wiosenna edycja, podobnie jak poprzednie szkolenia, cieszyła się ogromną popularnością, a liczba chętnych znów nas pozytywnie zaskoczyła. Dlatego jesienią ponownie zaplanowaliśmy aż cztery warsztaty, na które serdecznie zapraszamy – mówi technolog żywności Kruszwicy i koordynator szkoleń cukierniczych Akademii Mistrza, Jacek Zięba.
Cykl jesiennych szkoleń rozpoczną warsztaty z tortów deserowych, które odbędą się już pod koniec września. – Torty deserowe, podobnie jak szkolenia z czekolady i monoporcji, które też są w planie na jesień, to nasze sztandarowe zajęcia. Dotyczą tej części asortymentu, która dla zakładów jest szalenie ważna i daje ogromne możliwości przyciągnięcia i przywiązania do siebie klienta – mówi Jacek Zięba. – Nic więc dziwnego, że właśnie te szkolenia są tak popularne wśród naszych partnerów. Dlatego także tej jesieni postanowiliśmy je powtórzyć, choć oczywiście będziemy pracować na nowych recepturach – dodaje Zięba.
Szkolenia poprowadzi największa gwiazda Akademii Mistrza i jeden z najbardziej utytułowanych i doświadczonych cukierników w Polsce – Mistrz Świata w Cukiernictwie, Mieczysław Chojnowski.
Niespodzianką są czwarte z jesiennych szkoleń. Poprowadzi je dobrze znana na cukierniczym rynku, mistrzyni cukrowej florystyki – Iga Sarzyńska. – Nasi partnerzy doskonale znają Igę Sarzyńską. Wielu z nich pod jej okiem opanowała naprawdę trudną sztukę tworzenia cukrowych kwiatów. Jednak w tym roku, nasza trenerka zaproponuje uczestnikom coś zupełnie innego – szkolenia z piernika – wyjaśnia technolog żywności z Kruszwicy. – Myślę, że to będzie prawdziwy hit tej jesieni, bo cuda, które Iga potrafi wyczarować z tego kochanego przez Polaków ciasta, są przynajmniej tak wspaniałe, jak cukrowe bukiety, z których słynie.
Warsztaty z piernika zaplanowane zostały na koniec października, by uczestnicy szkolenia mogli wykorzystać zdobytą wiedzę tworząc świąteczną, a więc zdecydowanie piernikową, ofertę swojego zakładu.
Na wszystkie szkolenia cukiernicze serdecznie zapraszamy. Aby zapisać się na warsztaty wystarczy skontaktować się z przedstawicielem handlowym firmy Kruszwica. Zachęcamy też do śledzenia profilu Akademii Mistrza na Facebooku, gdzie pojawią się informacje o konkursach, w których można będzie wygrać zaproszenie na szkolenia.
Terminy warsztatów:
23-25.09 – torty deserowe
14-16.10 – urok czekolady
28-30.10 – pierniki
18-20.11 – monoporcje
Inne aktualności
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży