Który tłuszcz jest odpowiedni do mas kremowych i nadzień?
Jak wybrać tłuszcz, który odpowiednio wkomponuje się w naszą produkcję? Porównujemy margaryny Maestra Kremowa NH MB i Maestra Kremowa White MB – poznaj ich cechy!
Margaryny z wyspecjalizowanej linii Maestra Kremowa to wyjątkowo praktyczne rozwiązanie w każdej pracowni cukierniczej. Obie stworzone zostały z dbałością o jakościowy skład, doskonałe parametry funkcjonalne i żywieniowe. Sprawdzą się przy wyrobie kremów, mas i nadzień. Dzięki nim finalne wyroby zachwycą nie tylko smakiem, ale i konsystencją.
Co wyróżnia margaryny z linii Maestra Kremowa?
Maestra Kremowa NH MB i White MB doskonale się ubijają i napowietrzają, nadając pożądaną puszystość kremowym masom. Po ubiciu tworzą trwałą masę o dużej objętości. Obie margaryny bardzo dobrze łączą się z innymi składnikami - nie tracąc przy tym na otrzymanej objętości - także z alkoholem i masłem. Dzięki temu umożliwiają tworzenie kremów o bardzo dobrej stabilności i gładkości.
Którą margarynę wybrać, by osiągnąć oczekiwany efekt?
Maestra Kremowa White MB to margaryna bez aromatów i barwników. Daje przestrzeń do swobodnej kreacji wszelkiego rodzaju kremów, szczególnie białych, delikatnych w smaku. W temperaturze około 20℃ staje się bardziej miękka, co ułatwia jej obróbkę w początkowej fazie ubijania. Dodatkowo, idealnie roznosi się w niej smak oraz pożądana barwa kremu. Dzięki zastosowaniu tej margaryny krem po schłodzeniu potrzebuje mniej czasu, aby uzyskać odpowiednią konsystencję do spożycia.
Margaryna Maestra Kremowa NH MB posiada subtelny naturalny maślany aromat i delikatne zabarwienie. W temperaturze około 20℃ staje bardziej twarda, co jest cechą charakterystyczną dla margaryn typu NH (non-hydrogenated - bez tłuszczów utwardzonych). Z tego powodu wymaga dłuższego napowietrzania. Krem uzyskany dzięki niej jest bardziej stabilny, również w wyższych temperaturach. Dodatkowo margaryna ta dobrze łączy się z masłem.
Co łączy obie margaryny?
W margarynach z linii Maestra Kremowa brak sztucznych dodatków, konserwantów, składników GMO, co jest szczególnie istotne z punktu widzenia coraz bardziej świadomych klientów. Obie powstały na bazie certyfikowanych w systemie RSPO [The Roundtable on Sustainable Palm Oil - Stowarzyszenie Na Rzecz Zrównoważonego Przetwórstwa Oleju Palmowego] tłuszczów palmowych.
Poznaj ich wszystkie walory w swojej pracowni:
Zobacz również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży