Prima Kreemi White SG
Prima Kreemi White SG to krem cukierniczy o uniwersalnym zastosowaniu, zapewniający prostotę i powtarzalność produkcji. Krem jest mieszanką tłuszczu i cukru o neutralnych aromacie i barwie. Dzięki temu nie wpływa na smak, zapach ani kolor kremów, mas i nadzień, które powstają z jego użyciem.
Zalety Prima Kreemi White SG
Nasz krem cukierniczy charakteryzuje się wysoką stabilnością, a gotowe nadzienia i elementy dekoracyjne na długo zachowują odpowiedni kształt i jakość. Ma dobre właściwości napowietrzające i jest gotowy do użycia bezpośrednio po wyjęciu z chłodni.
Jeżeli szukasz produktów prostych, szybkich do użycia, które zapewnia powtarzalność produkcji - wybierz Primę. Praca z naszym kremem jest bardzo prosta i szybka, przygotowanie kremu na bazie naszego produktu zajmuje do 15 minut. Krem nie wymaga wcześniejszego przygotowania – jest gotowy do obróbki bezpośrednio po wyjęciu z chłodni. Zapewnia powtarzalność produkcji, a tym samym gwarantuje odpowiednią jakość finalnych wyrobów.
Idealnie łączy się z innymi składnikami, między innymi z czekoladą, produktami mlecznymi, owocami i alkoholem.
Użyty do produkcji naszego kremu cukierniczego olej palmowy pochodzi z certyfikowanych upraw RSPO.
Jeden krem - wiele możliwości, czyli zastosowanie Prima Kreemi White SG
Prima Kreemi White SG to przede wszystkim wygoda i oszczędność czasu bez utraty jakości finalnego wyrobu. Produkt umożliwia tworzenie na zimno rozmaitych kremów oraz mas i nadzień na bazie tłuszczu, między innymi do tortów, rolad, babeczek, muffinek czy eklerów. Sprawdza się również do wykańczania i dekorowania tortów i ciast, które zachowują kształt i smak przez długi czas.
Poznaj dodatkowe korzyści ze stosowania Prima Kreemi White SG:
1. Warto mieć pod ręką opakowanie Primy, na wypadek, gdyby pracownicy zapomnieli wyciągnąć margarynę z chłodni dzień wcześniej. Opakowanie jest małe (5 kg) i poręczne.
2. Oszczędność czasu – Prima skraca proces produkcyjny:
- produkt nie wymaga ocieplenia po wyjęciu z chłodni,
- nie musisz przygotowywać kremu od podstaw – Prima jest już bazą do wielu kremów,
- podczas gdy krem jest ubijany możesz zająć się przygotowywaniem innych rzeczy w pracowni.
3. Oszczędność energii – Prima jest już gotową bazą wyjściową, którą wystarczy ubić i dodać składniki aromatyczno-smakowe.
4. Wysoka wydajność – nasz krem podczas ubijania zwiększa swoją objętość x 2,5.
5. Krem po ubiciu jest śnieżnobiały – stanowi idealną bazę wyjściową do kremów o dowolnych barwach. Aby zachować biel finalnego kremu, można użyć: soku z cytryny, ananasa, banana i wszelkiego rodzaju aromatów.
6. Kremu przygotowanego na bazie Prima możesz użyć do tynkowania tortu, na którym zostanie umieszczony nadruk z drukarki.
7. Możesz wykorzystać Primę do przygotowania tzw. kremu budyniowego - wystarczy, że margarynę przewidzianą w recepturze zastąpisz kremem Prima i razem je ubijesz (pomiń margarynę i cukier z receptury).
Przepisy z Prima Kreemi White SG:
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży