Prima Kreemi White SG

Prima Kreemi White SG

Prima Kreemi White SG to krem cukierniczy o uniwersalnym zastosowaniu, zapewniający prostotę i powtarzalność produkcji. Krem jest mieszanką tłuszczu i cukru o neutralnych aromacie i barwie. Dzięki temu nie wpływa na smak, zapach ani kolor kremów, mas i nadzień, które powstają z jego użyciem.

Zalety Prima Kreemi White SG

Nasz krem cukierniczy charakteryzuje się wysoką stabilnością, a gotowe nadzienia i elementy dekoracyjne na długo zachowują odpowiedni kształt i jakość. Ma dobre właściwości napowietrzające i jest gotowy do użycia bezpośrednio po wyjęciu z chłodni.

Jeżeli szukasz produktów prostych, szybkich do użycia, które zapewnia powtarzalność produkcji – wybierz Primę. Praca z naszym kremem jest bardzo prosta i szybka, przygotowanie kremu na bazie naszego produktu zajmuje do 15 minut. Krem nie wymaga wcześniejszego przygotowania – jest gotowy do obróbki bezpośrednio po wyjęciu z chłodni. Zapewnia powtarzalność produkcji, a tym samym gwarantuje odpowiednią jakość finalnych wyrobów.

Zobacz kartę produktu Prima Kreemi White SG

Idealnie łączy się z innymi składnikami, między innymi z czekoladą, produktami mlecznymi, owocami i alkoholem.

Użyty do produkcji naszego kremu cukierniczego olej palmowy pochodzi z certyfikowanych upraw RSPO.

Jeden krem – wiele możliwości, czyli zastosowanie Prima Kreemi White SG

Prima Kreemi White SG to przede wszystkim wygoda i oszczędność czasu bez utraty jakości finalnego wyrobu. Produkt umożliwia tworzenie na zimno rozmaitych kremów oraz mas i nadzień na bazie tłuszczu, między innymi do tortów, rolad, babeczek, muffinek czy eklerów. Sprawdza się również do wykańczania i dekorowania tortów i ciast, które zachowują kształt i smak przez długi czas.

Poznaj dodatkowe korzyści ze stosowania Prima Kreemi White SG:

  1. Warto mieć pod ręką opakowanie Primy, na wypadek, gdyby pracownicy zapomnieli wyciągnąć margarynę z chłodni dzień wcześniej. Opakowanie jest małe (5 kg) i poręczne.
  2. Oszczędność czasu – Prima skraca proces produkcyjny:
    – produkt nie wymaga ocieplenia po wyjęciu z chłodni, 
    – nie musisz przygotowywać kremu od podstaw – Prima jest już bazą do wielu kremów, 
    – podczas gdy krem jest ubijany możesz zająć się przygotowywaniem innych rzeczy w pracowni.
  3. Oszczędność energii – Prima jest już gotową bazą wyjściową, którą wystarczy ubić i dodać składniki aromatyczno-smakowe.
  4. Wysoka wydajność – nasz krem podczas ubijania zwiększa swoją objętość x 2,5.
  5. Krem po ubiciu jest śnieżnobiały – stanowi idealną bazę wyjściową do kremów o dowolnych barwach. Aby zachować biel finalnego kremu, można użyć: soku z cytryny, ananasa, banana i wszelkiego rodzaju aromatów.
  6. Kremu przygotowanego na bazie Prima możesz użyć do tynkowania tortu, na którym zostanie umieszczony nadruk z drukarki.
  7. Możesz wykorzystać Primę do przygotowania tzw. kremu budyniowego – wystarczy, że margarynę przewidzianą w recepturze zastąpisz kremem Prima i razem je ubijesz (pomiń margarynę i cukier z receptury).

Zobacz kartę produktu Prima Kreemi White SG