- Strona główna
- Baza wiedzy
- Artykuły i porady
- Maestra Cukiernicza NH MB – profesjonalna margaryna do wypieków
Maestra Cukiernicza NH MB – profesjonalna margaryna do wypieków
Brak tłuszczy uwodornionych, dobry profil żywieniowy – to największe atuty profesjonalnej margaryny wypiekowej Maestra Cukiernicza NH MB. Produkt bezproblemowo łączy się z rozmaitymi komponentami, takimi jak: mąka, jaja, cukier czy składniki smakowo-aromatyczne (np. kakao, alkohol). Może stanowić tłuszczową bazę do słodkich wypieków oraz produkcji kremów.
Skład margaryny Maestra Cukiernicza NH MB
Bazą dla produktu jest najwyższej jakości tłuszcz palmowy pochodzący z certyfikowanych plantacji Mass Balance. Do wyrobu margaryny nie stosuje się tłuszczów utwardzonych (NH), konserwantów ani sztucznych aromatów. Formułę wzbogacają lecytyna i beta karoten.
Prosty skład, wysoka jakość komponentów oraz zachowanie odpowiednich proporcji między nimi sprawiają, że Maestra Cukiernicza NH MB jest tłuszczem chętnie wybieranym przez profesjonalistów.
Właściwości
Margaryna Maestra Cukiernicza NH MB ma optymalną strukturę do produkcji wyrobów cukierniczych i piekarskich. Doskonałe napowietrzenie przekłada się na zwiększoną objętość wypieków i nadaje im delikatności. Produkt może również służyć do tworzenia kremów. Dobre łączenie się margaryny z pozostałymi komponentami ciasta zapewnia łatwą pracę oraz przewidywalne i powtarzalne rezultaty. Sprzyja to utrzymaniu wysokiej jakości produkcji, a wypieki są tak samo smaczne w każdym kęsie.
Poznaj margarynę Maestra Cukiernicza NH MB
Sprawdź również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży