Maestra Puff Pastry MB – idealna do ciast listkujących
Specjalistyczna margaryna przeznaczona do produkcji ciast francuskich i półfrancuskich Maestra Puff Pastry MB wyróżnia się składem i właściwościami, dzięki którym spełnia wysokie oczekiwania profesjonalnych cukierników i piekarzy. Produkt zapewnia wypiekom odpowiednie listkowanie oraz nadaje im maślany smak, zapach i barwę.
Skład Maestra Puff Pastry MB
To najwyższej jakości margaryna produkowana w oparciu o tłuszcz palmowy pochodzący z certyfikowanych plantacji Mass Balance. Nie zawiera konserwantów ani sztucznych aromatów. Recepturę wzbogaca beta karoten, dzięki któremu wypieki zyskują ciepłą barwę.
Odpowiedni skład i doskonałe walory użytkowe sprawiają, że margaryna Maestro Puff Pastry MB jest produktem wybieranym przez profesjonalistów, którym zależy zarówno na najwyższej jakości składników, jak i bezkonkurencyjnym smaku oraz wyglądzie wypieków. Nie tylko zapewnia satysfakcjonujące rezultaty, ale też sprawia, że ich uzyskanie jest prostsze. Jako produkt stworzony z myślą o ciastach listkujących cechuje się dużą plastycznością, rozciągliwością i odpowiednią temperaturą mięknienia. Pracę dodatkowo ułatwia wygodna forma płyty.
Właściwości i zastosowanie margaryny
Zadaniem Maestra Puff Pastry MB jest zapewnienie ciastom francuskim i półfrancuskim właściwego listkowania. Wypieki powstające na bazie tego produktu odznaczają się wyraźnie oddzielonymi lekkimi warstwami.
Prawidłowe wałkowanie oraz składanie ciasta jest proste, a ryzyko jego złamania i pękania zostało zminimalizowane. Margaryna Maestra Puff MB zapewnia ponadto odpowiedni wzrost i pozwala utrzymać pożądany kształt ciastek po wypieku.
Sprawdź również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży