Selecta Mass Balance – profesjonalna margaryna
Uniwersalna margaryna z prostym składem Selecta Mass Balance (MB) to kompozycja tylko trzech składników: oleju rzepakowego, tłuszczu palmowego i wody. Margaryna wyróżnia się optymalną plastycznością i mocną strukturą. Może być wykorzystywana do wypieku szerokiej gamy ciast oraz produkcji kremów.
Prosty skład – krótka i „czysta” etykieta
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności zobowiązuje wszystkich jej producentów, w tym cukierników i piekarzy, do podawania pełnej listy składników gotowych wyrobów.
Recepturę margaryny Selecta MB tworzą dwa tłuszcze: olej rzepakowy i tłuszcz palmowy (pochodzący z certyfikowanych upraw RSPO) oraz woda. W składzie produktu nie ma konserwantów, aromatów, barwników, soli ani tłuszczów utwardzonych (NH). Prosty skład oznacza „czystą etykietę”, co przekłada się nie tylko na krótką, ale również atrakcyjną pod względem jakości listę składników finalnego produktu.
Właściwości i zastosowanie
Selecta MB łączy cechy uniwersalnej margaryny do wypieków oraz margaryny kremowej. Może być z powodzeniem stosowana do wyrobów słodkich i wytrawnych, w tym wegetariańskich i wegańskich.
Ma doskonałe właściwości plastyczne, które gwarantują wypieki o dużej objętości. Brak w składzie aromatów i barwników sprawia, że margaryna nie zmienia smaku, zapachu ani koloru gotowych wyrobów.
Nagroda SWEETarg’ów 2017
Jakość margaryny Selecta MB, jej prosty skład i „czysta etykieta” zostały docenione przez najbardziej wymagających profesjonalistów! Została ona uznana najlepszym produktem SWEETarg’ów 2017 i zdobyła I miejsce w kategorii komponentów.
Poznaj margarynę Selecta MB
Sprawdź również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży