Olej do wypieków Maestro Świeżość
Maestro Świeżość jest profesjonalnym olejem przeznaczonym do produkcji ciast i ciasteczek, m.in. babek, babeczek i muffinów. Produkt wyróżnia się wysokimi walorami użytkowymi, jest łatwy w dozowaniu i pozytywnie przekłada się na jakość, smak i wygląd wypieków, które długo pozostają świeże, miękkie i odpowiednio wilgotne.
Właściwości
Bazą oleju Maestro Świeżość jest olej rzepakowy z dodatkiem lecytyny. Konsystencja produktu gwarantuje bezproblemowe dozowanie i lepsze łączenie się składników podczas przygotowywania ciast. Zastosowanie tego tłuszczu zapewnia również optymalne rozproszenie dodatków, m.in. bakalii, owoców i czekolady.
Wypieki, do produkcji których użyto profesjonalnego oleju Maestro, cechują się przedłużoną świeżością i podwyższoną wilgotnością, co wynika ze zmniejszonego odparowywania wody podczas pieczenia. Zwiększa też objętość niektórych gotowych wyrobów – nawet o 10% w stosunku wypieku na zwykłym oleju.
To wszystko sprawia, że ciasta i ciasteczka są wyjątkowo wilgotne, miękkie; takie, o jakich konsumenci mogą powiedzieć: rozpływające się w ustach.
Olej Maestro Świeżość w praktyce – korzyści
Stosowanie Maestro Świeżość pozytywnie przekłada się na jakość, smak i wygląd ciast, babeczek i muffinów. Wypieki uzyskują pożądane teksturę oraz barwę, są sprężyste, napowietrzone. Podczas wypieku zachowują więcej wody.
Sprawdź również
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży