Margaryna Qualita 80% – czyli siła tradycji

Qualita 80% – klasyczny tłuszcz cukierniczy

Margaryna Qualita 80% to już klasyk wśród margaryn pełnotłustych. Na cukierniczym rynku istnieje od wielu lat, ciesząc się niesłabnącym uznaniem wśród profesjonalnych cukierników i piekarzy. Nic dziwnego – uniwersalna w zastosowaniu, niemal niezastąpiona do wypieków. Tym co przede wszystkim za nią przemawia to stabilność i powtarzalność – jakość niezmienna od lat, zawsze tak samo wysoka. To daje gwarancję, że sięgając po dobrze znany i sprawdzony produkt masz pewność, że Twoje wyroby za każdym razem będą równie udane.

Uniwersalne zastosowanie

Qualita 80% znajduje wiele zastosowań w profesjonalnym cukiernictwie. Polecamy ją szczególnie do wypieków ciastkarskich i piekarskich. Bardzo dobrze się tableruje i łączy z innymi składnikami, zapewniając wyrobom właściwą strukturę. Nadaje się do przygotowania ciast drożdżowych, kruchych, herbatników, babek i serników. Idealnie sprawdzi się w tartach, zarówno tych słodkich np. z owocami, jak i wytrawnych. Możesz jej użyć również do kreowania rozmaitych kremów, nadzień i mas cukierniczych.

Margaryna bez oleju palmowego

W ofercie Bunge znajdziesz również margarynę Qualita 80% w wersji no palm. Produkt ten został przygotowany w oparciu o lokalne surowce – najwyższej jakości olej rzepakowy, bez dodatków tłuszczów tropikalnych. Margarynę to polecamy również do wyrobów ciastkarskich i piekarskich, takich jak: ciasta, ciasteczka, ciasta kruche, wyroby półcukiernicze i ciasta drożdżowe.