Poznaj nowość w ofercie Bunge w Polsce – kategorię produktów dla cukierni i piekarni ułatwiających i przyspieszających pracę z dbałością o efektywność kosztową i jakość końcowych wyrobów – środki antyadhezyjne. Optima Trenn Spray i Trenn Pro L55DT to specjalistyczne środki do natłuszczania foremek i form wypiekowych, blach piekarniczych, dzieży, blatów, gofrownic i innych urządzeń wypiekowych. Zapobiegają przywieraniu ciasta do powierzchni oraz efektowi zapieczonego tłuszczu na formach i blachach.
Optima Trenn Spray
To wydajny produkt do natłuszczania blach, form cukierniczych i piekarskich, tac, gofrownic oraz naleśnikarek.
Optima Trenn Spray:
- zapewnia łatwą aplikacjęa i ekonomiczne zużycie,
- zapobiega przywieraniu produktów do powierzchni i pozostawaniu efektu zapieczonego tłuszczu,
- gwarantuje równomiernie natłuszczoną powierzchnię i wysoką wydajność – 1 puszka wystarczy do natłuszczenia ok. 20m2,
- jest odpowiedni do wyrobów wegańskich – 100% składników roślinnych,
- zapewnia wysoką efektywność kosztową,
- usprawnia mycie i czyszczenie powierzchni, spowolniając ich zużycie.
Trenn Pro L55DT
Dla firm produkujących wyroby cukiernicze i piekarskie na większą skalę rekomendujemy środek natłuszczający Trenn Pro L55DT w 12 litrowym kanistrze. Posiada bardzo dobre właściwości uwalniające. Nie pozostawia jakichkolwiek śladów czy aromatów w wypiekanych wyrobach.
Forma aplikacji możliwa jest zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.
Dzięki obecności w składzie wosków roślinnych, produkt ten szczególnie sprawdza się przy wypiekach pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru. Można stosować go również jako warstwę spajającą papiery do pieczenia i zapobiegającą ich przesuwaniu przy nakładaniu ciasta.