Zapraszamy na jesienne „Podwieczorki z Akademią Mistrza”
Konieczność odpowiadania na zmieniające się potrzeby konsumentów, nieustające zmagania z rosnącymi kosztami prowadzenia biznesu - prowadzenie piekarni lub cukierni jest naprawdę wymagającym zajęciem. Tym bardziej w zmieniającej się sytuacji prawnej. A rok 2024 przyniósł wiele nowych przepisów. Kolejne wejdą w życie w najbliższych miesiącach. Kogo dotyczą, jak wcielić je w życie i zastosować w praktyce? Nasza ekspertka w dziedzinie finansów publicznych oraz prawa pracy Adriana Głuchowska, zna odpowiedzi na te pytania i podzieli się nimi z uczestnikami jesiennych „Podwieczorków z Akademią Mistrza”.
Nowe przepisy dotyczące procedury wdrożeniowej, zrównoważonego rozwoju czy mobbingu - to tylko kilka zmian w prawie, które albo niedawno weszły w życie albo zaczną obowiązywać za chwilę. Tych nowości jest naprawdę dużo. - Nie wszystkie zapisy są jasne i łatwe w interpretacji, o czym słyszymy bardzo często podczas rozmów z naszymi partnerami z branży piekarniczo-cukierniczej. Właśnie dlatego postanowiliśmy wrócić do naszego cyklu spotkań biznesowych „Podwieczorek z Akademią Mistrza” i wszystkie trzy listopadowe seminaria poświęcić tej tematyce - mówi Marek Kopernik, z działu marketingu Bunge w Polsce, koordynator projektu.
Jak zawsze szkolenia są szyte na „cukierniczą miarę”. - Nasza ekspertka, jest nie tylko wybitną specjalistką w dziedzinie prawa pracy, ale także od lat jest związana z branżą cukierniczo-piekarniczą. Dzięki temu uczestnicy „Podwieczorków z Akademią Mistrza” dostają konkretne rozwiązania, do praktycznego zastosowania w ich zakładach - dodaje Marek Kopernik.
Prowadząca szkolenia zapewnia, że jesienne „Podwieczorki z Akademią Mistrza” zaspokoją nie tylko głód wiedzy uczestników, ale także ucieszą ich podniebienia.
- Omówimy szereg bardzo istotnych zmian dla branży. Wraz z uczestnikami sprawdzimy czy ich zakłady są gotowe na zmiany dotyczące zrównoważonego rozwoju i czy nowe przepisy w ogóle ich dotyczą. Porozmawiamy o obligatoryjnych przepisach dotyczących ochrony sygnalistów oraz najnowszych aktualizacjach związanych z prawem pracy. Wszystko pod kątem konkretnych przykładów cukierni i piekarni, z myślą o tym, żeby ustrzec firmę przed karami finansowymi i innymi konsekwencjami prawnymi - opowiada Adriana Głuchowska. - Nasze spotkanie zakończymy oczywiście wspólną kolacją. To świetna okazja do tego, by przy pysznym posiłku i nieformalnej atmosferze każdy z uczestników mógł zadać dodatkowe pytania, rozwiać swoje wątpliwości dotyczące różnych zagadnień z zakresu prawa pracy czy finansów.
Spotkania w ramach „Podwieczorków z Akademią Mistrza” odbędą się w Kielcach, Poznaniu i w Bydgoszczy. Zainteresowani udziałem w szkoleniu mogą zgłaszać chęć uczestnictwa specjalistom ds. sprzedaży Bunge Polska. Także cukiernicy i piekarze, którzy nie współpracowali dotąd z nami, będą mogli zdobyć zaproszenia na szkolenia. - Chcemy, by branża, z którą jesteśmy związani od lat, rozwijała się jak najlepiej. Dlatego szkolenia oferujące rzetelną wiedzę biznesową otwieramy nie tylko dla naszych partnerów. Zarezerwowaliśmy też pulę miejsc dla tych rzemieślników, którzy nie są jeszcze związani z Akademią Mistrza czy Bunge - wyjaśnia Marek Kopernik.
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży