Kim jesteśmy
Jesteśmy największym w Polsce i jednym z największych w Europie Środkowej przetwórcą nasion oleistych i producent tłuszczów roślinnych. Specjalizujemy się w produkcji najwyższej jakości olejów konfekcjonowanych, margaryn konsumenckich oraz profesjonalnych tłuszczów dla branży cukierniczej, piekarskiej, rynku gastronomicznego i dużego przemysłu.
Łańcuch wartości i pełna odpowiedzialność
Działalność marki opiera się na w pełni zintegrowanym łańcuchu wartości. Zespół wyspecjalizowanych pracowników czuwa nad całym procesem produkcyjnym – od pozyskiwania surowców, przez ich przetwarzanie, aż po pakowanie i dystrybucję. Dzięki temu Bunge bierze na siebie pełną odpowiedzialność za jakość każdego końcowego produktu.
Historia dynamicznego rozwoju
Kujawskie Zakłady Przemysłu Tłuszczowego powstały w 1956 roku. 40 lat później przedsiębiorstwo zadebiutowało na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie jako ZT Kruszwica S.A.
W 2002 roku firma Bunge, w wyniku przejęcia spółki Cereol, stała się głównym akcjonariuszem ZT Kruszwica S.A. Kolejne lata działalności firmy charakteryzuje dynamiczny rozwój. Do olejarni w Kruszwicy i Brzegu dołączył zakład przetwórstwa tłuszczów roślinnych w Karczewie. Firma uruchomiła również terminal portowy w Świnoujściu. Efektem działań Bunge na polskim rynku jest również rozwój całego krajowego sektora tłuszczów roślinnych.
W 2008 roku powstała Akademia Mistrza. Nadrzędnym celem było realne wpływanie na rozwój branży cukierniczej poprzez oferowanie naszym partnerom profesjonalnych szkoleń rzemieślniczych i biznesowych. W toku naszej działalności Akademia Mistrza okazała się miejscem wzajemnej wymiany wiedzy i doświadczeń, dzięki czemu możemy tworzyć produkty jeszcze lepiej dopasowane do potrzeb naszych Klientów.
Połączenie sił!
Od grudnia 2021 roku wszystkie podmioty Bunge w Polsce działają jako jedna firma, której ambicją jest stworzenie marki o globalnym zasięgu. Naszym celem jest promowanie najwyższych standardów w branży tłuszczowej i tworzenie bezkonkurencyjnych produktów dla cukierników i piekarzy, małej i dużej gastronomii oraz dużego przemysłu.
Akademia Mistrza kontynuuje swoją działalność pod skrzydłami Bunge w Polsce, niezmiennie inspirując i dbając o rozwój rzemiosła oraz skuteczną edukację.
Zapisz się do newslettera
Dołącz do najlepiej poinformowanych w branży