Ewa Drzewicka
Miejsce pracy
Jula Smakula
Specjalność
Dyplomowany cukiernik z tytułem mistrzowskim, specjalista w dekoracji tortów w stylu angielskim, miłośniczka tortów wielopiętrowych oraz anatomicznych figurek.
Jak doskonali swój warsztat?
Szkolona przez światowej klasy mistrzów, takich jak Denis Zuev (anatomia), Dorothy Klerck (torty live size), Barbara Regini (figurki), Jordi Bordas (mistrz świata klasycznego cukiernictwa), Avalon Yarnes.
Konkursy i targi cukiernicze
Od 2012 roku autorka tekstów i tutoriali do gazet cukierniczych, głównie do „Cukiernictwo i Piekarstwo”. Trenerka w szkole kulinarnej Skład Bananów oraz Ambasador 92, organizatorska pokazów cukierniczych, od 2017 roku Ambasador firmy Kruszwica. Sędzia na konkursach międzynarodowych (2017 Mińsk).
Zdobyte nagrody
2016, 2017 – złoto w konkursie w Birmingham Cake International,
2017 – brąz i wyróżnienie w konkursie w Londynie Cake International,
2016 – brąz i srebro w Cake Festiwal w Katowicach.
Czterokrotna uczestniczka mistrzostw tortów na targach Expo Sweet w Warszawie.2017r. czwarte miejsce w Mistrzostwach Polski Dekoracji Tortów.