Thierry Ayel
Miejsce pracy
Aktualnie jest właścicielem firmy „Francja na talerzu”, której celem jest promowanie kulinarnej kultury Francji, a także kuchni śródziemnomorskiej, cukiernictwa i deserów na talerzu.
Specjalność
Wyroby cukiernicze i desery.
Jak zaczął/zaczęła swoją przygodę z cukiernictwem?
Doświadczenie zdobywał w ekskluzywnych restauracjach Francji i Szwajcarii.
Konkursy i targi cukiernicze
Organizuje pokazy kulinarne, podczas których prezentuje m.in. dania kuchni śródziemnomorskiej oraz desery na talerzu. Przeprowadza szkolenia i warsztaty w całej Polsce dla amatorów i profesjonalistów. Swoje umiejętności prezentuje również podczas live cooking na imprezach okolicznościowych oraz w domu klienta. Chętnie pracuje z młodzieżą ze szkół hotelarsko-gastronomicznych organizując pokazy i szkolenia dzieląc się swoim doświadczeniem.
Zdobyte nagrody
Od blisko 15 lat uczestniczy w pracach jury, zarówno podczas konkursów kulinarnych jak i cukierniczych, o zasięgu krajowym i międzynarodowym.