Beleaf PlantBetter
Zastosowanie tłuszczu roślinnego Beleaf PlantBetter:
Beleaf PlantBetter to innowacyjny tłuszcz z całkowicie roślinnym składem, który jest alternatywą dla masła we wszechstronnym
zastosowaniu cukierniczo-piekarskim. Sprawdzi się zarówno do wypieku ciast i ciasteczek, jak i do produkcji kremów i nadzień.
Beleaf PlantBetter naśladuje funkcjonalność masła, zachowując jednocześnie porównywalne wartości odżywcze i jego atrybuty sensoryczne. Nadaje maślany smak wypiekom oraz
zapewnia odpowiednią ubijalność kremom.
Beleaf PlantBetter to odpowiedź na rosnące wymagania i oczekiwania świadomego konsumenta.
Cechy produktu
100% surowców roślinnych bez dodatku oleju palmowego.
Zawartość tłuszczu 82%.
Nie zawiera laktozy.
Zapewnia kremową konsystencję.
Doskonale się ubija.
Nadaje wypiekom maślany smak.
Podczas jego produkcji powstaje dwukrotnie mniejszy ślad węglowy niż przy produkcji tradycyjnego masła.
Należy przechowywać w ciemnym i suchym, dobrze wentylowanym miejscu, w temp. 2-10°C.
NP
Bez tłuszczów utwardzonych
No-Lactose
Szczegóły
Zawartość tłuszczu82%
Typ opakowaniaKarton
Waga/Pojemność (kg/L)10 kg (4 x 2,5 kg)
PrzeznaczenieDo wypieków i kremów
SegmentPremium
Okres przydatności5 miesięcy