Maestro Gold

Zastosowanie frytury płynnej Maestro Gold:

Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Idealna do głębokiego smażenia: pączków, faworków, gniazdek, donutów i innych wyrobów cukierniczych.
Charakteryzuje ją bardzo długi czas smażenia i wysoka efektywność, dzięki czemu pomaga obniżyć koszty przygotowania smażonych wyrobów cukierniczych. Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.

Unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury sprawia, że nadaje się do smażenia wszystkich słodkich i słonych wyrobów cukierniczych, pomagając wydobyć naturalne aromaty użytych składników.

Cechy produktu

  • Wysoki punkt dymienia – powyżej 230°C.

  • Bardzo duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczach podczas ogrzewania do wysokiej temperatury.

  • Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.

  • Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.

  • Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

Bez tłuszczów utwardzonych Bez tłuszczów utwardzonych, NP NP, Wsparcie kompetencyjne Wsparcie kompetencyjne
Maestro Gold

Szczegóły

Konsystencja

Płynna

Typ opakowania

Bag in box

Waga/Pojemność (kg/L)

10 l

Przeznaczenie

Do głębokiego smażenia

Źródło surowców

Słonecznik wysokooleinowy, Rzepak

Segment

Premium

Okres przydatności

12 miesięcy

Temp. dymienia

>230°C

Pokrewne produkty: