Maestro Gold
Zastosowanie frytury płynnej Maestro Gold:
Frytura płynna nowej generacji skomponowana na bazie dwóch olejów: słonecznika wysokooleinowego i rzepaku. Idealna do głębokiego smażenia: pączków, faworków, gniazdek, donutów
i innych wyrobów cukierniczych.
Charakteryzuje ją bardzo długi czas smażenia i wysoka efektywność, dzięki czemu pomaga obniżyć koszty przygotowania smażonych wyrobów cukierniczych. Wysoki punkt dymienia zapewnia komfort pracy i ogranicza powstawanie uciążliwego zapachu podczas smażenia.
Unikatowa kompozycja najwyższej jakości olejów roślinnych, bez tłuszczy uwodornionych, izomerów trans, konserwantów i GMO. Neutralny smak i zapach frytury sprawia, że nadaje się do smażenia wszystkich słodkich i słonych wyrobów cukierniczych, pomagając wydobyć naturalne aromaty użytych składników.
Cechy produktu
Wysoki punkt dymienia - powyżej 230°C.
Bardzo duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczach podczas ogrzewania do wysokiej temperatury.
Minimum 2x dłuższy czas smażenia względem frytur palmowych i 4x dłuższy czas smażenia względem oleju rzepakowego.
Powyżej 70% korzystnych dla zdrowia i odpornych na wysokie temperatury jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, bez tłuszczy uwodornionych i GMO.
Niska absorpcja tłuszczu przez smażone potrawy.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Bez tłuszczów utwardzonych
NP
Wsparcie kompetencyjne
Szczegóły
KonsystencjaPłynna
Typ opakowaniaBag in box
Waga/Pojemność (kg/L)10 l
PrzeznaczenieDo głębokiego smażenia
Źródło surowcówSłonecznik wysokooleinowy, Rzepak
SegmentPremium
Okres przydatności12 miesięcy
Temp. dymienia>230°C