Maestro Sol
Zastosowanie frytury płynnej Maestro Sol:
Frytura płynna skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych: słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych upraw Mass Balance. Nie wpływa na smak finalnego wyrobu. Płynna forma frytury znacznie przyspiesza proces smażenia.
Jednocześnie jest ona wydajna i przy odpowiednim smażeniu odporna na niekorzystne zmiany, zachodzące w większości tłuszczów, pod wpływem wysokiej temperatury. Idealnie sprawdzi się przy produktach wymagających głębokiego smażenia.
Cechy produktu
Wysoki punkt dymienia – powyżej 235°C.
Duża odporność na przemiany zachodzące w tłuszczu podczas smażenia w wysokich temperaturach.
Wydłużony czas użytkowania nawet o 40% w porównaniu do frytur palmowych.
Obojętny smak i zapach frytury wydobywający naturalny charakter i aromat smażonych potraw.
Płynna forma przyśpieszająca rozgrzewanie i ułatwiająca filtrowanie.
Niska absorpcja tłuszczu przez smażone słodkości.
Doskonałe właściwości żywieniowe – poprawia wartości żywieniowych smażonych potraw.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Mass Balance
Szczegóły
KonsystencjaPłynna
Typ opakowaniaWiadro, Bag in box
Waga/Pojemność (kg/L)10 l
PrzeznaczenieDo głębokiego smażenia
Źródło surowcówRzepak, Palma, Słonecznik wysokooleinowy
SegmentPremium
Okres przydatności12 miesięcy
Temp. dymienia>235°C