Qualito Fry

Zastosowanie frytury Qualito Fry:

Płynna frytura skomponowana na bazie dwóch bardzo stabilnych tłuszczów: frakcji oleju palmowego oraz oleju rzepakowego. To połączenie wysokiej funkcjonalności frytury z korzystnymi wartościami żywieniowymi. Sprawdzony wybór do głębokiego smażenia pączków, faworków, gniazdek i innych cukierniczych wyrobów.

Cechy produktu

  • Wysoki punkt dymienia – powyżej 220°C.

  • Neutralny smak i zapach frytury.

  • Poręczne opakowanie.

  • Wysoka stabilność frytury gwarantująca wydłużony czas użytkowania.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

Qualito Fry

Szczegóły

Konsystencja

Półpłynna

Typ opakowania

Butelka

Waga/Pojemność (kg/L)

5 l

Przeznaczenie

Do głębokiego smażenia

Źródło surowców

Rzepak, Palma

Segment

Standard

Okres przydatności

10 miesięcy

Temp. dymienia

>220°C

Pokrewne produkty:

Qualito Opti

Qualito Opti

Qualito Sun

Qualito Sun

Pan Max

Pan Max

Maestro Sol

Maestro Sol