Qualito Fry
Zastosowanie frytury Qualito Fry:
Płynna frytura skomponowana na bazie dwóch bardzo stabilnych tłuszczów: frakcji oleju palmowego oraz oleju rzepakowego. To połączenie wysokiej funkcjonalności frytury z korzystnymi wartościami żywieniowymi. Sprawdzony wybór do głębokiego smażenia pączków, faworków, gniazdek i innych cukierniczych wyrobów.
Cechy produktu
Wysoki punkt dymienia – powyżej 220°C.
Neutralny smak i zapach frytury.
Poręczne opakowanie.
Wysoka stabilność frytury gwarantująca wydłużony czas użytkowania.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Szczegóły
KonsystencjaPółpłynna
Typ opakowaniaButelka
Waga/Pojemność (kg/L)5 l
PrzeznaczenieDo głębokiego smażenia
Źródło surowcówRzepak, Palma
SegmentStandard
Okres przydatności10 miesięcy
Temp. dymienia>220°C