Qualito Opti

Zastosowanie frytury Qualito Opti:

Skomponowana z 3 olejów roślinnych: słonecznikowego wysokooleinowego, słonecznikowego i rzepakowego. Przeznaczona do głębokiego smażenia pączków, faworków, gniazdek, donutów, churrosów i innych wyrobów cukierniczych.

Cechy produktu

  • Punkt dymienia powyżej 220°C.

  • Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw.

  • Płynna forma przyspiesza pracę i ułatwia dozowanie.

  • Wygoda filtrowania w niskich temperaturach.

  • Nie zawiera tłuszczów palmowych, utwardzonych i alergenów.

Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.

Bez tłuszczów utwardzonych Bez tłuszczów utwardzonych, Brak oleju palmowego Brak oleju palmowego
Qualito Opti

Szczegóły

Konsystencja

Płynna

Typ opakowania

Bag in box

Waga/Pojemność (kg/L)

10 l

Przeznaczenie

Do głębokiego smażenia

Źródło surowców

Rzepak, Słonecznik

Segment

Standard

Okres przydatności

8 miesięcy

Temp. dymienia

>220°C

Pokrewne produkty:

Qualito Sun

Qualito Sun

Pan Max

Pan Max

Maestro Sol

Maestro Sol

Qualito Plus

Qualito Plus