Qualito Plus
Zastosowanie frytury Qualito Plus:
Dzięki wyjątkowej kompozycji składników frytura ta ma podwyższoną odporność na zmiany zachodzące pod wpływem temperatury i odznacza się wysokim punktem dymienia, co zwiększa komfort jej użytkowania.
Półpłynna konsystencja jest wygodnym rozwiązaniem, ułatwiającym jej przelewanie. Sprawdzony produkt do głębokiego smażenia pączków, faworków, gniazdek i innych wyrobów cukierniczych.
Cechy produktu
Wysoki punkt dymienia – powyżej 220°C.
Wysoka stabilność dzięki odpowiedniej mieszance tłuszczów roślinnych.
Neutralny smak i zapach.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Szczegóły
KonsystencjaPółpłynna
Typ opakowaniaWiadro
Waga/Pojemność (kg/L)10 l, 20 l
PrzeznaczenieDo głębokiego smażenia
Źródło surowcówRzepak, Palma
SegmentStandard
Okres przydatności12 miesięcy
Temp. dymienia>220°C