Qualito Opti
Zastosowanie frytury Qualito Opti:
Skomponowana z 3 olejów roślinnych: słonecznikowego wysokooleinowego, słonecznikowego i rzepakowego. Przeznaczona do głębokiego smażenia pączków, faworków, gniazdek, donutów, churrosów i innych wyrobów cukierniczych.
Cechy produktu
Punkt dymienia powyżej 220°C.
Obojętny smak i zapach frytury wydobywa naturalny charakter i aromat smażonych potraw.
Płynna forma przyspiesza pracę i ułatwia dozowanie.
Wygoda filtrowania w niskich temperaturach.
Nie zawiera tłuszczów palmowych, utwardzonych i alergenów.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Bez tłuszczów utwardzonych
Brak oleju palmowego
Szczegóły
KonsystencjaPłynna
Typ opakowaniaBag in box
Waga/Pojemność (kg/L)10 l
PrzeznaczenieDo głębokiego smażenia
Źródło surowcówSłonecznik, Rzepak
SegmentStandard
Okres przydatności8 miesięcy
Temp. dymienia>220°C