Maestra Intenso Puff Pastry MB

Zastosowanie margaryny Maestra Intenso Puff Pastry MB:

Przeznaczona do produkcji ciast listkujących – francuskich i półfrancuskich. Zawiera skoncentrowane masło (10%). Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących z aromatem i smakiem masła, pożądanym przez konsumentów.

Cechy produktu

  • Maślany smak i zapach wypieków.

  • Prawidłowe wałkowanie oraz zawijanie bez załamań i pękań warstw ciasta.

  • Nie zawiera tłuszczów uwodornionych.

  • Tłuszcz palmowy pochodzi z certyfikowanych plantacji Mass Balance.

  • Bez konserwantów i sztucznych dodatków.

  • Wspaniały efekt listkowania ciasta.

  • Odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku.

Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15°C.

80% tłuszczu 80% tłuszczu, Bez tłuszczów utwardzonych Bez tłuszczów utwardzonych, Mass Balance Mass Balance, Wsparcie kompetencyjne Wsparcie kompetencyjne, Zawiera masło Zawiera masło
Maestra Intenso Puff Pastry MB

Szczegóły

Konsystencja

Stała

Zawartość tłuszczu

80%

Typ opakowania

Karton

Waga/Pojemność (kg/L)

10 kg (5 x 2 kg)

Przeznaczenie

Do ciast listkujących

Sugerowana temp. obróbki

20-22°C

Segment

Premium

Okres przydatności

150 dni

Pokrewne produkty: