Maestra Intenso Puff Pastry MB
Zastosowanie margaryny Maestra Intenso Puff Pastry MB:
Przeznaczona do produkcji ciast listkujących – francuskich i półfrancuskich. Zawiera skoncentrowane masło (10%). Łączy w sobie cechy użytkowe margaryny do ciast listkujących z aromatem i smakiem masła, pożądanym przez konsumentów.
Cechy produktu
Maślany smak i zapach wypieków.
Prawidłowe wałkowanie oraz zawijanie bez załamań i pękań warstw ciasta.
Nie zawiera tłuszczów uwodornionych.
Tłuszcz palmowy pochodzi z certyfikowanych plantacji Mass Balance.
Bez konserwantów i sztucznych dodatków.
Wspaniały efekt listkowania ciasta.
Odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku.
Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15°C.
Mass Balance
Bez tłuszczów utwardzonych
Zawiera masło
Wsparcie kompetencyjne
80% tłuszczu
Szczegóły
KonsystencjaStała
Zawartość tłuszczu80%
Typ opakowaniaKarton
Waga/Pojemność (kg/L)10 kg (5 x 2 kg)
PrzeznaczenieDo ciast listkujących
Sugerowana temp. obróbki20-22°C
SegmentPremium
Okres przydatności150 dni