Maestra Puff Pastry MB

Zastosowanie margaryny Maestra Puff Pastry MB:

Margaryna do ciast listkujących – francuskich i pólfrancuskich. Wzbogacona o beta-karoten, który nadaje ciepłą, maślaną barwę. Bez konserwantów i sztucznych aromatów.

Gotowe wypieki wzbogaca naturalnym maślanym zapachem i smakiem. Zapewnia odpowiednie listkowanie.

Cechy produktu

  • Bez konserwantów i sztucznych aromatów.
  • Tłuszcz palmowy pochodzi z certyfikowanych plantacji Mass Balance.
  • Właściwe listkowanie ciasta.
  • Prawidłowe wałkowanie oraz składanie, bez załamywania i pękania warstw ciasta.
  • Odpowiedni wzrost i kształt ciastek po wypieku.
  • Zawiera naturalny maślany aromat.

Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15°C.

80% tłuszczu 80% tłuszczu, Dobro z roślin Dobro z roślin, Mass Balance Mass Balance, Wsparcie kompetencyjne Wsparcie kompetencyjne

Szczegóły

Konsystencja

Stała

Zawartość tłuszczu

80%

Typ opakowania

Karton

Waga/Pojemność (kg/L)

10 kg (5 x 2 kg)

Przeznaczenie

Do ciast listkujących

Sugerowana temp. obróbki

18-20°C

Segment

Premium

Okres przydatności

150 dni

Pokrewne produkty: