Selecta MB
Zastosowanie margaryny Selecta MB:
Przeznaczona do wypieku ciast i ciasteczek oraz produkcji kremów. Uniwersalna margaryna skomponowana z minimalnej liczby składników: tłuszczu palmowego, oleju rzepakowego i wody. Wyselekcjonowana receptura znacznie ogranicza długość etykiety gotowego wyrobu.
Cechy produktu
Tylko 3 składniki receptury.
Bez konserwantów, aromatów, barwników oraz soli
NH - bez tłuszczów utwardzonych.
Właściwa plastyczność – gwarancja wypieków o dużej objętości.
Mocna struktura dzięki doskonałym właściwościom napowietrzania (tablerowania).
Połączenie cech margaryny do wypieków szerokiej gamy ciast oraz cech margaryny kremowej
Należy przechowywać w suchym pomieszczeniu, w temp.: 4-15°C
Mass Balance
Bez tłuszczów utwardzonych
Krótka etykieta
Dobro z roślin
Wsparcie kompetencyjne
80% tłuszczu
Szczegóły
KonsystencjaStała
Zawartość tłuszczu80%
Typ opakowaniaKarton
Waga/Pojemność (kg/L)10 kg
PrzeznaczenieDo wypieków
Sugerowana temp. obróbki20-22°C
SegmentPremium
Okres przydatności120 dni