Prima Kreemi White SG
Zastosowanie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG:
Wyjątkowa mieszanka tłuszczu i cukru o neutralnym aromacie i barwie do przygotowywania na zimno kremów (typu: russel, szwedzki, budyniowy), mas i nadzień do tortów, rolad, rożków, babeczek, muffinek, kruchych babeczek, eklerów, omletów oraz do wykańczania i dekorowania ciast.
Krem jest gotowy do użycia bezpośrednio po wyciągnięciu z chłodni (nie wymaga ocieplenia), ubiciu i dodaniu składników smakowo-aromatycznych.
Cechy produktu
Posiada dobre właściwości napowietrzające.
Zapewnia szybkość i prostotę użycia.
Gwarantuje powtarzalność procesu i finalnych efektów.
Świetnie łączy się z innymi składnikami typu: czekolada, owoce, alkohol, produkty mleczne.
Gwarantuje wysoką stabilność.
Daje wiele możliwości zastosowania.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Gotowe kremy, masy i nadzienia na bazie kremu cukierniczego Prima Kreemi White SG można mrozić bez straty na jakości, kształcie, strukturze.
SG – wybierając ten produkt, masz pewność, że zawiera olej palmowy z certyfikatem RSPO, który został wyprodukowany zgodnie z surowymi kryteriami środowiskowymi i społecznymi.
Należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze od +4ºC do +15ºC z dala od światła i silnych zapachów.
SG
Wsparcie kompetencyjne
Szczegóły
KonsystencjaStała
Zawartość tłuszczu60%
Typ opakowaniaWiadro
Waga/Pojemność (kg/L)5 kg
PrzeznaczenieDo kremów
Sugerowana temp. obróbki20-22°C
SegmentPremium
Okres przydatności156 dni