Trenn Pro L50 DT
Zastosowanie środka natłuszczającego Trenn Pro L50DT:
Specjalistyczny środek antyadhezyjny do natłuszczania form cukierniczych i blach piekarniczych, dzieży, blatów oraz innych urządzeń wypiekowych, który zapobiega przywieraniu ciasta. Obecność w składzie wosków roślinnych zapewnia dobrą przyczepność tłuszczu do formy. Produkt szczególnie polecany do wypieków pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru.
Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.
Cechy produktu
Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.
Neutralny w smaku, w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.
Kompozycja oleju rzepakowego, wosku roślinnego i lecytyny. Bez oleju palmowego.
100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
Nie zawiera alergenów.
Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w temperaturze 2-18°C.
Szczegóły
Typ opakowaniaKanister
Waga/Pojemność (kg/L)12 l
PrzeznaczenieDo natłuszczania
Źródło surowcówOlej rzepakowy, wosk carnauba, lecytyna słonecznika
SegmentStandard
Okres przydatności364 dni