Trenn Pro L55DT
Zastosowanie środka natłuszczającego Trenn Pro L55DT:
Specjalistyczny środek antyadhezyjny do natłuszczania form cukierniczych i blach piekarniczych, dzieży, blatów oraz innych urządzeń wypiekowych, który zapobiega przywieraniu ciasta. Obecność w składzie wosków roślinnych zapewnia dobrą przyczepność tłuszczu do formy. Produkt szczególnie polecany do wypieków pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru.
Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.
Cechy produktu
100% składników roślinnych - produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.
Nie zawiera alergenów.
Kompozycja oleju rzepakowego i słonecznikowego, tłuszczu palmowego, wosku roślinnego i lecytyny.
Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.
Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.
Neutralny w smaku. w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.
Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w temperaturze 4-18°C.
Szczegóły
Typ opakowaniaKanister
Waga/Pojemność (kg/L)12 l
PrzeznaczenieDo natłuszczania
Źródło surowcówOleje roślinne, tłuszcze roślinne, wosk carnauba
SegmentStandard
Okres przydatności365 dni