Trenn Pro L50 DT

Zastosowanie środka natłuszczającego Trenn Pro L50 DT:

Specjalistyczny środek antyadhezyjny do natłuszczania form cukierniczych i blach piekarniczych, dzieży, blatów oraz innych urządzeń wypiekowych, który zapobiega przywieraniu ciasta. Obecność w składzie wosków roślinnych zapewnia dobrą przyczepność tłuszczu do formy. Produkt szczególnie polecany do wypieków pełnoziarnistych i zawierających dużą ilość cukru.

Zapewnia równomierne natłuszczenie powierzchni, zabezpiecza formy przed efektem zapieczonego tłuszczu. Usprawnia mycie i czyszczenie używanych akcesoriów oraz spowalnia ich zużycie.

Cechy produktu

  • Ekonomiczne zużycie w stosunku do natłuszczania powierzchni innymi metodami niż natryskowa.

  • Forma aplikacji możliwa zarówno przy użyciu pędzla piekarskiego, jak i pistoletu natryskowego pneumatycznego lub elektrycznego.

  • Neutralny w smaku, w pełni bezpieczny w kontakcie z żywnością, nie wpływa na walory smakowe wypiekanych wyrobów.

  • Kompozycja oleju rzepakowego, wosku roślinnego i lecytyny. Bez oleju palmowego.

  • 100% składników roślinnych – produkt odpowiedni do wyrobów wegańskich.

  • Nie zawiera alergenów.

Przechowywać w ciemnym, suchym i dobrze wentylowanym miejscu, w temperaturze 2-18°C.

Trenn Pro L50 DT

Szczegóły

Typ opakowania

Kanister

Waga/Pojemność (kg/L)

12 l

Przeznaczenie

Do natłuszczania

Źródło surowców

Olej rzepakowy, wosk carnauba, lecytyna słonecznika

Segment

Standard

Okres przydatności

364 dni

Pokrewne produkty:

Wawrzyniec PRO pasta z suszonymi pomidorami i żurawiną

Wawrzyniec PRO pasta z suszonymi pomidorami i żurawiną

Wawrzyniec PRO pasta z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Wawrzyniec PRO pasta z pieczarką i borowikiem szlachetnym

Wawrzyniec PRO pasta ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Wawrzyniec PRO pasta ze słodką cebulką i suszonymi pomidorami

Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika

Wawrzyniec PRO hummus z pestkami dyni i słonecznika