Babeczka czekoladowa z kremem brzoskwiniowym

Babeczka czekoladowa z kremem brzoskwiniowym

Receptura

Ciasto na babeczkę czekoladową:

mąka pszenna255 g
jaja100 g
jogurt naturalny375 g
cukier puder130 g
olej150 ml
drobne draże czekoladowe lub drobno posiekana czekolada deserowa50 g
ciemne kakao15 g
proszek do pieczenia9 g
szczypta soli

Krem brzoskwiniowy:

Prima Kreemi White SG 1000 g
pasta brzoskwiniowa100 g
alkohol o smaku brzoskwiniowym30 g
barwnik brzoskwiniowy w razie potrzeby

Technika wykonania

Jak przygotować pełne smaku babeczki czekoladowe z kremem brzoskwiniowym?

Babeczki czekoladowe

W misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier puder, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do miksera wlej jogurt naturalny i olej, dodaj jaja, a następnie połącz całość w jednolitą masę. Do masy wsyp produkty sypkie i ponownie połącz na jednolitą masę.

Za pomocą worka cukierniczego napełniaj foremkę do babeczek wyłożoną papilotkami do 2/3 objętości. Odpiekaj około 20 minut w temperaturze 180℃. Ostudź.

Krem brzoskwiniowy

Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj pastę brzoskwiniową i alkohol. Połącz na jednolitą masę. Jeśli uznasz to za konieczne, dodaj barwnik.

Składanie

Za pomocą worka cukierniczego z odpowiednią końcówką udekoruj kremem babeczki czekoladowe.

kremymuffiny

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Waniliowe mini eklerki.

Waniliowe mini eklerki

Tort "Dla mamy"

Tort z musem malinowym “Dla Mamy”

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową.

Tort z kremem waniliowym i żelką truskawkową