Babeczka czekoladowa z kremem brzoskwiniowym
Receptura
Ciasto na babeczkę czekoladową:
- mąka pszenna255 g
- jaja100 g
- jogurt naturalny375 g
- cukier puder130 g
- olej150 ml
- drobne draże czekoladowe lub drobno posiekana czekolada deserowa 50 g
- ciemne kakao15 g
- proszek do pieczenia9 g
- szczypta soli
Krem brzoskwiniowy:
- Prima Kreemi White SG zobacz1000 g
- pasta brzoskwiniowa100 g
- alkohol o smaku brzoskwiniowym30 g
- barwnik brzoskwiniowy w razie potrzeby
Technika wykonania
Jak przygotować pełne smaku babeczki czekoladowe z kremem brzoskwiniowym?
Babeczki czekoladowe
W misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier puder, czekoladę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Do miksera wlej jogurt naturalny i olej, dodaj jaja, a następnie połącz całość w jednolitą masę. Do masy wsyp produkty sypkie i ponownie połącz na jednolitą masę.
Za pomocą worka cukierniczego napełniaj foremkę do babeczek wyłożoną papilotkami do 2/3 objętości. Odpiekaj około 20 minut w temperaturze 180℃. Ostudź.
Krem brzoskwiniowy
Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj pastę brzoskwiniową i alkohol. Połącz na jednolitą masę. Jeśli uznasz to za konieczne, dodaj barwnik.
Składanie
Za pomocą worka cukierniczego z odpowiednią końcówką udekoruj kremem babeczki czekoladowe.
kremymuffiny