Babka marmurkowa na mieszance Kruszwica Biszkopt

Babka marmurkowa na mieszance Kruszwica Biszkopt
To się musi udać! Prosty przepis i sprawdzone, dobrej jakości produkty są gwarancją sukcesu. Podstawą naszej baby marmurkowej jest mieszanka Kruszwica Biszkopt, dzięki której przygotowanie ciasta jest szybkie i łatwe. Idealnie skomponowana mieszanka daje też pewność, że struktura ciasta będzie delikatna i elastyczna, a miękisz doskonale wilgotny i stabilny. Gotowa mieszanka to także gwarancja powtarzalności ciasta i równomiernego rośnięcia podczas pieczenia. Sprawdzi się również w duecie z margaryną Maestra Cukiernicza MB.

Receptura

Babka marmurkowa:

mieszanka Kruszwica Biszkopt1800 g
jaja1000 g
margaryna Maestra Cukiernicza MB 750 g
kakao ciemne50 g
rum50 g

Technika wykonania

Rozprowadź kakao w rumie. Miękką margarynę ubij i dodaj do niej jaja. Mieszaj w maszynie przez około 6 minut do uzyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki 3/4 masy. Do pozostałej 1/4 masy dodaj kakao. Delikatnie wymieszaj i dodaj do białego ciasta w foremce.
Przed wsadzeniem do pieca natnij wzdłuż foremki.
Piecz w temp. 180°C przez 45 – 50 min.

biszkoptowo tłuszczowe

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Tort włoski

Tort włoski

Tort ślubny na czekoladowym biszkopcie bez glutenu z czerwonymi owocami, hibiskusem i mleczną czekoladą.

Tort ślubny na bezglutenowym, czekoladowym biszkopcie z czerwonymi owocami, hibiskusem i mleczną czekoladą

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada - banner

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada