Babka marmurkowa na mieszance Kruszwica Biszkopt
To się musi udać! Prosty przepis i sprawdzone, dobrej jakości produkty są gwarancją sukcesu. Podstawą naszej baby marmurkowej jest mieszanka Kruszwica Biszkopt, dzięki której przygotowanie ciasta jest szybkie i łatwe. Idealnie skomponowana mieszanka daje też pewność, że struktura ciasta będzie delikatna i elastyczna, a miękisz doskonale wilgotny i stabilny. Gotowa mieszanka to także gwarancja powtarzalności ciasta i równomiernego rośnięcia podczas pieczenia.
Sprawdzi się również w duecie z margaryną Maestra Cukiernicza MB.
Receptura
Babka marmurkowa:
- mieszanka Kruszwica Biszkopt1800 g
- jaja 1000 g
- margaryna Maestra Cukiernicza MB zobacz750 g
- kakao ciemne 50 g
- rum50 g
Technika wykonania
Rozprowadź kakao w rumie. Miękką margarynę ubij i dodaj do niej jaja. Mieszaj w maszynie przez około 6 minut do uzyskania jednolitej masy. Przełóż do foremki 3/4 masy. Do pozostałej 1/4 masy dodaj kakao. Delikatnie wymieszaj i dodaj do białego ciasta w foremce.
Przed wsadzeniem do pieca natnij wzdłuż foremki.
Piecz w temp. 180°C przez 45 - 50 min.