Połącz razem mąkę, sól, cukier, mleko w proszku i drożdże. Mieszając, dodaj jajka oraz wodę. Powstałe ciasto wyrabiaj 10 minut: pierwsze 5 minut powoli, a następne 5 minut szybciej. Przykryj ciasto i odstaw na 2 godziny w ciepłe miejsce (jego temperatura powinna wynosić 25°C).
Po wyrośnięciu ciasto należy odgazować i schłodzić.
Rozwałkuj ciasto, w środku ułóż Maestrę Puff Pastry Intenso NH MB.
Zwijaj 3 razy pojedyncze warstwy, a następnie schłodź.
Pokrój ciasto na 6 części, rozwałkuj je na grubość 5 mm. Ciasto powinno mieć kształt prostokątów o wymiarach 20 cm x 6 cm każdy.
Prostokąt przekrój wzdłuż na trzy części i zapleć warkocz z ciasta. Rant zawiń i posmaruj Maestrą Puff Pastry Intenso NH MB, a na koniec oprósz cukrem.
Zawinięty warkocz (o średnicy ok. 8 cm i wysokości ok. 5 cm) przykryj i odstaw w ciepłe miejsce (temperatura 25°C) na 2 godziny.
Wyrośnięty warkocz posmaruj ubitym jajkiem.
Piecz w temperaturze 180°C przez 25-30 minut.
Jak zrobić syrop z wody z kwiatów pomarańczy
Zagotuj wodę z cukrem i wodą z kwiatów pomarańczy.
Posmaruj brioche syropem zaraz po wyjęciu z piekarnika.