Ciastka pienione

Ciastka pienione

Receptura

Ciasto pienione:

Beleaf PlantBetter 900 g
cukier puder750 g
całe jajko225 g
woda125 g
mąka pszenna1500 g
proszek do pieczenia10 g
sól5 g
marmolada różana

Technika wykonania

Jak przygotować ciastka pienione?

Ubij Beleaf PlantBetter i cukier puder na kremową masę, stopniowo dodawaj jajko i wodę. Następnie dodaj pozostałe składniki i wymieszaj je na gładką masę.

Za pomocą rękawa cukierniczego formuj ciasteczka na przygotowanych wcześniej do pieczenia blachach. Na środek ciastka wyciśnij za pomocą worka marmoladę.

Piecz w temperaturze 190-200°C przez około 14 minut.

kruche

Inne przepisy z tej kategorii

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie kruche ciasteczka

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą.

Wegańskie ciastka pienione z marmoladą

Wegańska tarta śliwkowa.

Wegańska tarta śliwkowa

Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami

Wegańska tarta krucha z rabarbarem i truskawkami