Czekoladowe ciasteczka
Receptura
Ciasto:
- Beleaf PlantBetter w temperaturze pokojowej zobacz500 g
- cukier brązowy500 g
- jajka200 g
- mąka pszenna700 g
- proszek do pieczenia4 g
- czekoladowe dropsy do zapiekania 600 g
Technika wykonania
Jak przygotować ciasteczka czekoladowe?
Najpierw ubij Beleaf PlantBetter i cukier na puszystą masę, potem partiami dodawaj jajko. Wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia i dropsy czekoladowe, a następnie połącz z mieszanką cukrowo-tłuszczową.
Podziel ciasto na kulki za pomocą gałkownicy do lodów i ułóż na przygotowanej do pieczenia blasze. Piecz w temperaturze 200°C przez około 12 minut.
Wskazówka! Zamiast dropsów czekoladowych możesz użyć też połamanych kawałków czekolady, rodzynek, orzechów czy żurawiny!
krucheczekolada