Letnie babeczki z malinami

Letnie babeczki z malinami
Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowe babeczki z malinami na pewno szybko znikną z półek!

Receptura

Babeczki z malinami::

mąka pszenna200 g
cukier kryształ200 g
jaja2 szt.
margaryna Qualita 80% 200 g
mleko100 g
gęsty jogurt naturalny100 g
proszek do pieczenia10 g

Technika wykonania

Przepis na babeczki z malinami

Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.
Upiecz w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut, następnie oprósz cukrem pudrem.

biszkoptowo tłuszczowe

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Tort włoski

Tort włoski

Tort ślubny na czekoladowym biszkopcie bez glutenu z czerwonymi owocami, hibiskusem i mleczną czekoladą.

Tort ślubny na bezglutenowym, czekoladowym biszkopcie z czerwonymi owocami, hibiskusem i mleczną czekoladą

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada - banner

Tort ślubny Ewy Drzewickiej kajmak-czekolada