Letnie babeczki z malinami
Maliny sprawdzają się w wielu wypiekach i cieszą się wyjątkowym powodzeniem wśród wszystkich pokoleń konsumentów. Mimo, że w cukierniach są obecne praktycznie przez cały rok, latem zawsze smakują najlepiej. Jogurtowe babeczki z malinami na pewno szybko znikną z półek!
Receptura
Babeczki z malinami:
- mąka pszenna200 g
- cukier kryształ200 g
- jaja2 szt.
- margaryna Qualita 80% zobacz200 g
- mleko100 g
- gęsty jogurt naturalny100 g
- proszek do pieczenia10 g
Technika wykonania
Przepis na babeczki z malinami
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jaja, następnie mleko i jogurt. Na końcu, delikatnie mieszając, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia.
Ciasto szprycuj do foremek. Na całej powierzchni babeczki ułóż maliny (możesz zastąpić je także jagodami), tak by delikatnie wtopiły się w ciasto.
Upiecz w temp. 180°C przez ok. 30-35 minut, następnie oprósz cukrem pudrem.
biszkoptowo tłuszczowe