Makaroniki z kremem z białą czekoladą
Receptura
Ciasto na makaroniki:
- drobno zmielone migdały 200 g
- cukier puder 340 g
- białko140 g
- barwnik brzoskwiniowy
Krem Prima cytrynowy z białą czekoladą:
- Prima Kreemi White SG zobacz1000 g
- czekolada biała 150 g
- sok z cytryny50 g
- cytrynówka20 g
Technika wykonania
Jak przygotować idealne makaroniki z kremem z białą czekoladą?
Makaroniki
Wymieszaj dokładnie 200 g migdałów i 200 g cukru pudru. Następnie ubij 140 g białka i w 2 turach dodawaj po 140 g cukru pudru. Tak ubite białka wymieszaj z migdałami. Na koniec całość zabarw barwnikiem brzoskwiniowym. Masę szprycuj na silpat i odpiekaj w 140°C przez 15 minut.
Krem Prima cytrynowy z białą czekoladą
Krem Prima ubij na puszystą masę. Pod koniec ubijania dodaj rozpuszczoną białą czekoladę, połącz na wolnych obrotach. Do kremu dodaj sok z cytryny i cytrynówkę, wymieszaj na jednolitą masę.
Składanie
Przestudzone makaroniki szprycuj kremem za pomocą worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Schłodź.
kremy