Muffin czekoladowy z borówką amerykańską i dropsami czekoladowymi
Pięknie wyrośnięty, optymalnie słodki, aromatyczny, wilgotny i oczywiście za każdym razem taki sam – sprawdź przepis na naszego jesiennego muffinaMuffin Czekoladowy z borówką amerykańską i dropsami czekoladowymi
Receptura
Muffin Czekoladowy z borówką amerykańską:
- Kruszwica Muffin950 g
- Olej Maestro Świeżość zobacz360 g
- woda320 g
- jogurt typu greckiego200 g
- borówka amerykańska100 g
- dropsy czekoladowe100 g
- kakao ekstra ciemne50 g
Technika wykonania
Wszystkie składniki poza dodatkami (borówkami i dropsami czekoladowymi) mieszaj mikserem przez 3 minuty na jednolitą, gładką masę. Do gotowej masy wsyp borówki i dropsy, delikatnie zamieszaj . Przygotowane ciasto porcjuj do foremek, piecz w temp. 180 - 200˚C. Czas pieczenia około 30 - 35 minut.
biszkoptczekoladamuffiny