Muffiny walentynkowe
Walentynki tuż-tuż. Co zrobić, żeby zachęcić rozkochane pary do odwiedzenia właśnie Twojej cukierni? Odpowiedzią mogą być słodkie, walentynkowe wypieki.
Receptura
Ciasto:
- mąka pszenna 700 g
- cukier kryształ 250 g
- Olej Maestro Świeżość zobacz300 g
- jaja100 g
- maślanka480 g
- proszek do pieczenia 15 g
Krem:
- margaryna Maestra Kremowa White zobacz1000 g
- czekolada biała300 g
- żółtka 150 g
- cukier kryształ 150 g
- spirytus40 g
Technika wykonania
Ciasto na muffiny
Wszystkie sypkie produkty dokładnie wymieszaj, wsyp do masy połączonej z Olejem Maestro Świeżość, maślanką i jajami. Dokładnie wymieszaj. Wlej do papilotek i piecz w temperaturze 180°C przez około 30 min.
Krem do muffinek
Żółtka z cukrem spasteryzuj na parze. Ostudź i wlej do ubitej margaryny, dodaj rozpuszczoną czekoladę i na koniec spirytus. Krem można łączyć według uznania (z kakao, orzechami, pastami smakowymi itp.).
biszkoptowo tłuszczowekremymuffiny