Przejdź do aktualnościPrzejdź do wyszukiwarki

Muffinki z borówkami

Muffinki z borówkami.

Receptura

Ciasto na muffiny z borówkami:

  • mąka pszenna250 g
  • jaja100 g
  • cukier kryształ200 g
  • mleko 3,2% 125 ml
  • Beleaf PlantBetter zobacz100 g
  • borówka amerykańska200 g
  • proszek do pieczenia2 łyżeczki
  • sólszczypta

Technika wykonania

Jak przygotować muffiny z borówkami?

Borówki umyj i odsącz.

Beleaf PlantBetter i cukier dokładnie utrzyj, dodając partiami jaja. Na koniec ucierania dodaj mleko.

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Do masy jajecznej dodaj sypkie produkty i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Do ciasta dodaj borówki amerykańskie i całość delikatnie wymieszaj.

Formę do muffin wyłóż papilotami i wypełnij je do ¾ wysokości. Przed odpiekiem możesz udekorować je kruszonką. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180℃.

muffiny

Inne przepisy z tej kategorii