Muffinki z borówkami
Receptura
Ciasto na muffiny z borówkami:
- mąka pszenna250 g
- jaja100 g
- cukier kryształ200 g
- mleko 3,2% 125 ml
- Beleaf PlantBetter zobacz100 g
- borówka amerykańska200 g
- proszek do pieczenia2 łyżeczki
- sólszczypta
Technika wykonania
Jak przygotować muffiny z borówkami?
Borówki umyj i odsącz.
Beleaf PlantBetter i cukier dokładnie utrzyj, dodając partiami jaja. Na koniec ucierania dodaj mleko.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Do masy jajecznej dodaj sypkie produkty i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Do ciasta dodaj borówki amerykańskie i całość delikatnie wymieszaj.
Formę do muffin wyłóż papilotami i wypełnij je do ¾ wysokości. Przed odpiekiem możesz udekorować je kruszonką. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180℃.
muffiny