Muffinki z borówkami

Muffinki z borówkami.

Receptura

Ciasto na muffiny z borówkami:

mąka pszenna250 g
jaja100 g
cukier kryształ200 g
mleko 3,2%125 ml
Beleaf PlantBetter 100 g
borówka amerykańska200 g
proszek do pieczenia2 łyżeczki
sólszczypta

Technika wykonania

Jak przygotować muffiny z borówkami?

Borówki umyj i odsącz.

Beleaf PlantBetter i cukier dokładnie utrzyj, dodając partiami jaja. Na koniec ucierania dodaj mleko.

Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i solą. Do masy jajecznej dodaj sypkie produkty i dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Do ciasta dodaj borówki amerykańskie i całość delikatnie wymieszaj.

Formę do muffin wyłóż papilotami i wypełnij je do ¾ wysokości. Przed odpiekiem możesz udekorować je kruszonką. Piecz ok. 25 minut w temperaturze 180℃.

muffiny

Inne przepisy z tej kategorii

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Wytrawne muffiny ze szpinakiem

Muffiny z marchewką - Banner

Muffiny z marchewką

Muffiny z burakiem - Banner

Muffiny z burakiem

Muffiny walentynkowe

Muffiny walentynkowe